Tjenester

Tjenester

Idealkapital er et investeringsselskap som spesialiserer seg på oppkjøp av hele virksomheter og kontrollerende eierandeler gjennom direkteinvesteringer i små- og mellomstore bedrifter (SMB), i tillegg til å tilby finansieringsløsninger og være en deltager i gjeldsmarkedet. Vår primære fokus er etablerte selskaper med lang fartstid innen tradisjonelle og analoge bransjer, industrielle nisjesegmenter, samt yngre selskaper med velutviklede og kommersielt validerte forretningsmodeller.

Vi retter oss mot modne bedrifter som omsetter for mellom 10 og 150 millioner på Østlandet, og står overfor generasjonsskifter og/eller behøver støtte til skalering, vekstkapital, samt organisatoriske og strategiske tilpasninger. Vår tilnærming innebærer tilførsel av kapital og kompetanse, ved å supplere og komplettere den eksisterende organisasjonen med ekspertise innen følgende områder:

  • Kapitalinnhenting: Vi bistår med å skaffe nødvendig kapital for å muliggjøre vekst og ekspansjon, enten gjennom egenkapital, gjeld, hybridkapital eller øvrige finansieringsformer som er tilpasset selskapets behov og situasjon.
  • Finansstyring og økonomiledelse: Våre kompetanse innen finansstyring og økonomiledelse bidrar til optimalisering av selskapets økonomiske prosesser, forbedret likviditetsstyring og sikring av langsiktig økonomisk robusthet.
  • Kommunikasjon og PR-strategi: Vi utvikler og implementerer effektive kommunikasjons- og PR-strategier for å styrke selskapets omdømme, øke synligheten i markedet og bygge sterke relasjoner med relevante stakeholders.
  • Organisasjonsbygging og rekruttering: Gjennom strategisk organisasjonsutvikling og rekruttering av nøkkelpersonell, hjelper vi bedriften med å bygge en robust organisasjonsstruktur som støtter salg, vekst og innovasjon.
  • Markedsføring og salg: Vi utarbeider og gjennomfører markedsførings- og salgsstrategier som driver økt markedsandel, kundetilfredshet og inntektsvekst.
  • Produktutvikling: Vårt team bistår med produktutvikling og innovasjon for å sikre at selskapet kontinuerlig kan tilby konkurransedyktige og relevante produkter og tjenester i markedet det opererer.

Idealkapitals ambisjon er å være en allsidig og pålitelig partner som samarbeider tett med bedriftens ledelse og styre for å realisere lønnsomhetspotensial, vekstkapasitet og skape varige verdier for alle involverte parter.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat om hva vi kan tilby.